EVANESCENCE & AMY LEE fansite - Your hungarian source
News Evanescence Amy Lee Audio Download Gallery Belépés

 

Evanescence.gp

Az oldal a 2x-es Grammy-díjas rockbandával, az Evanescence-szel, és angyali  hangú énekesnőjével, Amy Lee-vel foglalkozik. Ben Moody gitárossal alapították meg az együttest 1995-ben. Keményen megdolgoztak a sikerért, és mindig is a minőségre helyezték a hangsúlyt. Mára Amy az egyetlen eredeti tag. Az Evanescence többi tagja: Jen Majura (basszusgitár), Tim McCord (ritmusgitár), Will Hunt (dob), Troy McLawhorn (gitár).
Világszerte több, mint 25 millió eladott albummal napjaink meghatározó rockzenekara.
Megjelent kiadványok, albumok:

• Evanescence EP (1998)
• Origin demo (2000)
Fallen (2003)
• Anywhere But Home DVD (2004)
The Open Door (2006)
Evanescence (2011)
• The Ultimate Collection BoxSet (2016)

Synthesis (2017)

Amy Lee az együttesen kívül szólókarrierét is építi. Filmzenéken, feldolgozásokon dolgozott, legutóbbi lemeze gyerekdalokat tartalmaz, amit kisfia, Jack Lion ihletett.
Megjelent albumai:
• Aftermath (2014)
• Covers vol.1 (2015)
• Dream Too Much (2016)

Menü

News
Evanescence
Amy Lee
Audio
Download
Gallery

 

 

Üzenőfal


 
Evanescence Hungary

Az oldal nem áll kapcsolatban az együttessel, sem a tagjaival. Nonprofit-site. Célja, hogy naprakész infokkal szolgáljon a magyar rajongók részére.
Az oldalon lévő tartalom a www.evanescence.gportal.hu kizárólagos tulajdona, a cikkek újraközlése nem megendegett!

© 2003-2018

Szerkesztő & design: Emerci

előző szerkesztők / lastest editors:
Kriszta (2007-2015)
Dávid (2003-2007)

 
Koncertdátumok
2018. Március
HKSCPSV
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
Koncertek idén

Synthesis-turné 2018

02/11: Brisbane
02/13 .: Sydney
02/14.: Sydney
02/16.: Melbourne
03/12 .: Moszkva
03/15.: Szentpétervár

03/17 .: Prága
03/19 .: Milánó
03/20.: Zürich
03/22 .: Stuttgart
03/23 .: Lipcse
03/25 .: Amszterdam
03/26 .: Dussedorf
03/28. Párizs
03/30 .: London
03/31 .: London
04/02 .: Manchester
04/03 .: Nottingham
04/05 .: Glasgow
04/06 .: Sheffield
04/08 .: Brüsszel
04/09 .: London

Összes turné

« 1999-től napjainkig.

 
 
Hírfolyam
Friss bejegyzések
 
Music

EVANESCENCE - "Imperfection"

Megjelent: 2017.10.19.

EVANESCENCE - "Bring Me To Life"

Megjelent: 2017.08.17.
A "Synthesis" album első kislemeze

 

AMY LEE - "Speak To Me"

Megjelent: 2017.03.17.
A 'Voice From The Stone' film záródala

AMY LEE - "Love Exists"

Megjelent: 2017.02.10.

 

 

 •  

  Hello!

  Magyarország egyetlen naprakész
  portálja az Evanescence együttesről, és annak énekesnőjéről, Amy Lee-ről. Az oldalon a legfrissebb híreket, és a bandával kapcsolatos leglényegesebb információkat találhatod meg.
  Kérdésed lenne velük kapcsolatban? Írj az üzenőfalra, vagy keress e-mail-ben.

  xoxo: Emerci /szerk./

   

 

 

Oldalak

Cserék:

Evanescence's Official sites:

FacebookMyspaceTwitterEvanescenceVevo

Members on twitter:

Amy Lee TimMcCord
Troy McLawhorn Will Hunt Jen Majura

Amy Lee's Official sites:

FacebookMyspaceTwitterEvanescenceVevo

 
Szavazás!
Lezárt szavazások
 
Evanescence | Amy Lee hírek

Az Evanescence a legjobb példakép

Címkék: Evanescence Hi Lo

írta © Emerci — 2017.12.02.

Az Evanescence a legjobb példakép - elmondjuk miért.

MInt ismeretes, eredetileg 2009 körül adták volna ki a harmadik stúdióalbumukat, és már 2008-ban lelkesen dolgoztak az új dalokon. Amy Lee elképzelése szerint új hangzást és hangszereket csempésztek volna a megszokott hard rock stílushoz, azonban ebbe a kiadónak igenis sok beleszólása volt. A megírt dalokat  - finoman fogalmazva - bénának, eladhatatlannak tituálták, és Amy-éket arra kérték, hogy új dalokat írjanak.
Mindez után nem csoda, hogy az együttes szabadságra ment. Amy-t lelkileg megviselte a kiadó hozzáállása és kérése, a dalokat besöpörte a fiók mélyére, és hallani sem szeretett volna róluk hosszú éveken keresztül. Ezeket a dalokat később "broken songs"-nak, azaz "összetört daloknak" nevezte el, és így beszélt a kásőbbi interjúkban róluk.
A soron következő album 2011-ben jelent meg "Evanescence" címmel, mely nem a "The Open Door" hangzását követte, hanem egy metal album volt. Az albumon helyet foglaló témák sokkal érettebbek voltak, Amy pedig még magasabb oktávokat is énekelt, amit az albumon bátran be is mutatott. A 2006-os albumot követő siker azonban elmaradt. A kiadó erőteljesen szabotálta az Evanescence-t: nem kellőképpen promotálta az új albumot, emiatt kevés emberhez jutott el a hír az új kiadvánnyal, no és persze a koncetturnéval kapcsolatban, illetve egyéb szankciókkal mindent megtett annak érdekében, hogy az Evanescence egy kiégett, lejárt együttesnek tűnjön, ráadásul a jogdíjakat sem megfelelően kezelték. Ez az időszak nagyon nehéz volt Amy Lee számára: a kiadó elnyomása alatt, erőteljesen korlátozva az alkotói kreativitását és tehetségét. Családja, barátai, és hűséges rajongói azonban mindvégig kitartottak mellette. Komolyan elgondolkodott rajta, hogy az Evanescence-t hosszú évekre parkolópályára tegye, és inkább szólókarrierbe kezdjen:

„Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, mert őszintén nyitott vagyok mindenre, és sosem szeretem azt mondani, hogy örökre vége az Evanescence-szel, hiszen az életem óriási részét jelenti. Nagyon élveztem a bandával töltött időt, nem is szeretném csak úgy félredobni az egészet, de a belátható jövőben nincsenek terveim arra nézve, hogy akármit is csináljak a zenekarral. Rendkívül fontos számomra, hogy most arra fordítsam az időmet, hogy más oldalaimat mutassam meg. Korábban mindig azt mondtam: megvan a lehetőségem arra, hogy ezt a zenekaron keresztül tegyem, szóval miért fognék másba? Viszont ez csak bizonyos fokig igaz, hiszen az én érzelmeim is változnak, az Evanescence-szel szemben pedig léteznek bizonyos elvárások az emberekben. A zenekar nagyobb nálam, ami tök jó, viszont éppen emiatt simán előfordulhat, hogy írok egy dalt, ami nem fér bele a repertoárba, és rendszeresen elő is fordul. Vagyis más keretekre is szükségem van a zenéléshez.” - nyilatkozta 2014-ben

A sors azonban nem bottal ver: a kiadócsoportnak súlyos anyagi gondjai támadtak, a csőd szélére kerültek, a Wind-Up kiadó megszűnt - egybeolvadt egy nagyobb kiadóval. Amy Lee jogilag felszabadult, és pert indíthatott korábbi kiadójával szemben 2015-ben, melynek idén lett meg az eredménye: a bíróság Amy Lee-nek adott igazat.
Azonban a 2007-2009-ben írt dalok, melyeket a korábbi kiadó által bénának, selejtesnek tartott, nem porosodtak sokáig a fiókban. Az egyik ilyen dalt vette elő az énekesnő, és lett egy vadonat új dal a "Synthesis"-en: ez a "Hi-Lo".
A "Hi-Lo"-t nagyjából 10 éve írták Will Science Hunttal, ez az első közös daluk. A Synthesis track by track-ben így írnak róla:

"Ez az album két új dalának az egyike. Először 10 éve hangzott fel, akkor írtuk meg ugyanis Will Hunt producerrel, ez volt az első dal, amit valaha is megírtunk. Olyan barátok voltunk, akik zenével és zenei ízlésünkkel kapcsolatos ötleteinkkel úgy döntöttünk, hogy bemegyünk a stúdióba egy próbanapra, és meglátjuk, működik-e az a bizonyos kémia. Ebből származik ez a dal. Azóta szeretem. Mindig szerettem volna megjelentetni, de azt mondták, nem elég jó, és ezért be sem fejeztük teljesen. A dal most végre elnyerte méltó helyét. Olyan epikus közegben képzeltem el, mint húros és teljes zenekarral. Ez mind össze is jött. Aztán Lindsey Stirling játssza benne a gyönyörű hegedűszólót."

A tanulság az, hogy soha ne higyjük el, ha nem hisznek bennünk eléggé. A főnökünk, felettesünk nem mindig akar jót nekünk, főleg ha azt látja, mennyi lehetőség van egy emberben. Jobb esetben ez nem így van, de nagyon sok rossz helyzet van a világban - munka, családi, párkapcsolati és egyéb területen.
Amy Lee a méltatlan helyzet ellenére - bár elhitte, hogy tényleg nem elég jó, és  padlóra került - végül összeszedte a bátorságát, és kiállt a saját igaza mellett, később pedig az eltemetett, elfeledett dalok egyikét is elővette, és bátran megmutatta.
Személy szerint az egyik leggyönyörűbb, legerőteljesebb üzenetet hordozó dal lett a Hi-Lo. Bámulatos, csodálatos... és szavakkal alig lehet körülírni:

 

 

 ~  E V A N E S C E N C E    H U N G A R Y  ~
© 2 0 0 3 - 2 0 1 8


Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt    *****    AJÁNDÉKOZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉST, SZÜLETÉSNAPRA IS SZÉP AJÁNDÉK!    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Szereted az animéket és mangákat? Megismernél egy új fansub csapatot? Akkor itt a helyed! A rókák várnak rád ;)    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    EBERTIN: Kozmobiológia    *****    Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!