EVANESCENCE & AMY LEE fansite - Your hungarian source
News Evanescence Amy Lee Audio Download Gallery Belépés

 

Evanescence.gp

Az oldal a 2x-es Grammy-díjas rockbandával, az Evanescence-szel, és angyali  hangú énekesnőjével, Amy Lee-vel foglalkozik. Ben Moody gitárossal alapították meg az együttest 1995-ben. Keményen megdolgoztak a sikerért, és mindig is a minőségre helyezték a hangsúlyt. Az Evanescence tagjai: Amy Lee (ének, zongora, hárfa) Jen Majura (basszusgitár), Tim McCord (ritmusgitár), Will Hunt (dob), Troy McLawhorn (gitár).
Világszerte több, mint 25 millió eladott albummal napjaink meghatározó rockzenekara.
Megjelent kiadványok, albumok:

• Evanescence EP (1998)
• Origin demo (2000)
Fallen (2003)
• Anywhere But Home DVD (2004)
The Open Door (2006)
Evanescence (2011)
• The Ultimate Collection BoxSet (2016)

Synthesis (2017)
Synthesis Live Orchestra  DVD
megjelenik: 2018.október

 
Amy Lee

Amy Lee 1981-ben született, 9 éves korában kezdett zongorázni. Nagy hatással volt rá Mozart munkássága. Eredetileg klasszikus zeneszerző szeretett volna lenni, a rockzenét mindig is szerette, így a két zenei stílus ötvözete a mai napig jellemzi dalait. 2007-ben házasodott össze Josh Hartzlerrel, 2014-ben született meg kisfiuk, Jack Lion. Szólókarrierje 2014-ben indult: filmzenéket, feldolgozásokat készít, de megjelent egy gyermekdalokat tartalmazó albuma is.
Megjelent albumai:
• Aftermath (2014)
• Covers vol.1 (2015)
• Dream Too Much (2016)

 

Evanescence Hungary
N e w s
E v a n e s c e n c e
A m y  L e e
A u d i o
D o w n l o a d
G a l l er y

Az oldal nem áll kapcsolatban az együttessel, tagjaival, menedzserükkel. Nonprofit-site. Célja, hogy naprakész infokkal szolgáljon a magyar rajongók részére.
Az oldalon lévő tartalom a www.evanescence.gportal.hu kizárólagos tulajdona, a cikkek újraközlése nem megendegett, TILOS!

© 2003-2018

Szerkesztő & design: Emerci

előző szerkesztők / lastest editors:
Kriszta (2007-2015)
Dávid (2003-2007)

 
Üzenőfal


 
Actual projects

ÚJ ALBUM - "Synthesis"

Megjelent: 2017.11.10
Rendhagyó módon a korábbi dalok átdolgozott, felfrissített verzióit tartalmazza két vadonat új dal mellett.

 

TURNÉ  - "Synthesis Tour 2017-2018"

A Synthesis album világkörüli koncertturnéja.
Jelenleg a banda Lindsey Stirling hegedűművésszel lép fel Észak-Amerikában.

LIVE ALBUM - "Synthesis Live"

DVD, Blu-ray, DVD+CD, Blu-Ray+CD szett
19 dalt és egy bónusz videot tartalmaz.

Megjelenik: 2018.10.12.

 

ÚJ KISLEMEZ - "Hi-Lo ft. Lindsey Stirling"

Megjelent: 2018.06.08
A Synthesis albumon lévő egyik vadonat új dal Lindsey Stirling közreműködésével készült. A videoklipet ide kattintva megnézheted.

 

ÚJ ALBUM - "

A soron következő Evanescence album tervbe van véve, a Synthesis turné befejeztével a tervek szerint el is kezdik az előkészületeket és munkálatokat.

 
Koncertdátumok
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Koncertek idén

Synthesis-turné 2018

Júl. 6 – Kansas City, MO
Júl. 7 – St. Louis, MO
Júl. 9 – Detroit, MI re
Júl. 10 – Highland Park, IL
Júl. 12 – Noblesville, IN.
Júl. 14 – Cincinnati, OH
Júl. 17 – Camden, NJ
Júl. 18 – Mansfield, MA
Júl. 20 – Charlotte, NC
Júl. 21 – Raleigh, NC
Júl. 24 – Bristow, VA
Júl. 25 – Uncasville, CTa
Júl. 27 – Toronto, ON
Júl. 28 – Saratoga Springs, NY
Aug. 10 – Holmdel, NJ
Aug. 11 – Wantagh, NY
Aug. 14 – Simpsonville, SC
Aug. 15 – Atlanta, GA
Aug. 17 – Tampa, FL
Aug. 18 – West Palm Beach, FL
Aug. 20 – Jacksonville, FL
Aug. 22 – New Orleans, LA
Aug. 24 – Dallas, TX
Aug. 25 – Woodlands, TX
Aug. 28 – Albuquerque, NM
Aug. 29 – Phoenix, AZ.
Aug. 31 – Chula Vista, CA
Szept. 1 – Irvine, CA
Szept. 5 – Mountain View, CA
Szept. 7 – Auburn, WA
Szept. 8 – Ridgefield, WA


Összes turné

« 1999-től napjainkig.

 
 
Hírfolyam
Friss bejegyzések
 

 

 •  

  Hello!

  Magyarország egyetlen naprakész
  portálja az Evanescence együttesről, és annak énekesnőjéről, Amy Lee-ről. Az oldalon a legfrissebb híreket, és a bandával kapcsolatos leglényegesebb információkat találhatod meg.
  Kérdésed lenne velük kapcsolatban? Írj az üzenőfalra, vagy keress e-mail-ben.

  xoxo: Emerci /szerk./

   

 

 

Oldalak

Cserék:

Evanescence's Official sites:

FacebookMyspaceTwitterEvanescenceVevo

Members on twitter:

Amy Lee TimMcCord
Troy McLawhorn Will Hunt Jen Majura

Amy Lee's Official sites:

FacebookMyspaceTwitterEvanescenceVevo

 
Evanescence | Amy Lee hírek

Shock magazin-interjú Amy Lee-vel

Címkék: interjú Synthesis

posted Emerci — 2017.11.24.

Hosszabb lélegzetvételű interjú a Shock magazintól, ideális olvasnivaló hétvégére a rajongóknak :)
Amy a Synthesis-ről és természetesen az Evanescence-ről mesél. Ötletek, tervek, munkák.

 

"Synthesis címmel adta ki november 10-én új nagylemezét a 21. század egyik legsikeresebb rockzenekara, a Little Rock-i Evanescence, amely egyből a Billboard-lista nyolcadik helyén nyitott. A csapat korábbi dalainak szimfonikus-elektronikus átdolgozásait rejtő album az első Amy Lee-éktől a 2011-es, Evanescence című album óta, vagyis hosszabb szünet zárult le vele, és a régi szerzemények mellé két új témát is felvettek. A grandiózus vállalkozást a zenekar David Campbell-lel közösen hozta tető alá, aki az eddigi lemezeiken is sokat segített nekik a vonós hangszereléseknél, és egy különleges, szimfonikusokkal közös észak-amerikai turnéval indultak neki ismét a világnak. Kérdéseinkre maga Amy válaszolt. " - shock magazin

 

Hosszabb kihagyás után tértetek vissza egy különleges albummal. Honnan jött az ötlet a Synthesis elkészítéséhez?

Szerettem volna ráirányítani a figyelmet a zenénk egy olyan oldalára, amely mindig létezett, de általában mégis háttérbe szorult. Vagyis ezúttal a komolyzenei részekre helyeztük a hangsúlyt, és minden szempontból ezt állítottuk a középpontba, hagytuk, hogy elszabaduljon. Ugyanígy az elektronikus elemeket is új szerepbe helyeztük, előtérbe toltuk. Mindig is nagyon szerettem a hangzásunk e rétegeit, ezért szerettem volna esélyt adni nekik arra, hogy tényleg kiteljesedhessenek. Meg akartam mutatni, hogy nem csak díszítésről van szó. Úgy is mondhatjuk, hogy más perspektívából szerettem volna elmesélni ezeket a történeteket. Ezek az új verziók tényleg nagyon érzelemgazdagra sikerültek, és a szövegek jelentése is jobban kidomborodik ebben a formában.

Nem lett volna logikusabb lépés először inkább egy új lemezt kihozni?

Nem igazán szoktam előzetesen nagyszabású terveket gyártani, inkább a szívemre hallgatok, ha kreatív munkáról, zenéről van szó. Ott motoszkált a fejemben ez a gondolat, és egyre izgatottabb lettem az ötlettől, főleg, miután David Campbell is jelezte, hogy érdekelné a közös munka. Így aztán szerencsét próbáltunk, és valami egészen másba fogtunk, mint eddig bármikor. Új életet adtunk a dalainknak, ami egyben persze komoly lehetőséget jelentett számomra és a csapat többi tagja számára is ahhoz, hogy fejlődjünk. Például elképesztő élmény minden este egy teljes nagyzenekarral közösen dolgozni. Óriási kihívás, amelynek során rengeteget tanulunk, és roppant inspiráló.

A régi dalok szentnek számítanak a rajongótábor szemében, és a rock/metal-tábor jelentős része egyáltalán nem nyitott a nagyzenekari, illetve még inkább az elektronikus dolgok felé. Rejlik némi kockázat egy ilyen radikális albumban több évnyi kihagyás után, nem?

Szerintem pont az nem lett volna túl metalos húzás tőlem, ha biztonsági játékba fogunk. A művészet arról szól, hogy vállalod a kockázatot. Egy előadónak muszáj mindig inspiráltnak maradnia, a kockázatvállalás pedig izgalmas. De egyébként úgy gondolom, ha valaki alaposan meghallgatja ezt a lemezt, azért beláthatja: valójában nem jelent olyan nagy eltávolodást a stílusunktól. A zenénk szíve-lelke változatlanul ott van benne. Amúgy meg nem tehetek róla, szeretek meglepetést okozni az embereknek. Eleve tetszett az ötlet, hogy olyan zenével rukkolhatunk elő, ami akár meg is változtathatja a hallgató hozzáállását azt illetően, mire nyitott. Meg persze arról, mi is valójában az Evanescence.

Miként választottátok ki az átgyúrandó dalokat? Voltak esetleg olyan számok, amiknek nekifogtatok ugyan, de nem igazán jártatok sikerrel velük?

Mindent alaposan áthallgattam, amit eddig kiadtunk. Olyan pillanatokra vadásztam, amelyeket tovább lehet fejleszteni, amelyekben ott rejlik a potenciál ahhoz, hogy a fejemben létező Synthesis-koncepcióba ágyazva is életképesek maradjanak. Egyes régi felvételek egyenesen könyörögtek azért, hogy vegyük fel őket újra így, hogy erősebb a hangom, szélesebb a zenei látóköröm. Más dalok esetében további ötleteim támadtak. Igazság szerint egyetlen felvétel nem feltétlenül jelenti azt, hogy utána vége szakad a dal életének. Jobban szeretek úgy tekinteni rájuk, hogy folyamatosan fejlődhetnek, változhatnak. Akárcsak én magam.

Mi volt pontosan David Campbell szerepe a munka során?

Mindhárom eddigi stúdiólemezünkön David hangszerelte a vonós részeket, így alapvető jelentőségű volt, hogy őt is bevonjuk a régi dalok újraalkotásába. Mindketten nagyon eltökéltek voltunk abban, hogy új szintre juttassuk ezeket a számokat – ezt kívánták meg maguk a dalok is, de saját magunk miatt is meg kellett tennünk. Mindig is szerettünk volna egy nagyobb szabású közös munkát, amelynek során tényleg az elejétől fogva közösen építjük fel a dalokat, szóval régi álmunk vált most valóra.

Két új dal azért így is felkerült a lemezre. Ezekről mit kell tudnunk?

A Hi-Lo nagyjából egy évtizeddel ezelőtt született, ez volt az első dal, amit együtt írtam Will Hunttal. Évek óta a kedvenceim közé tartozik, egyszerűen csak soha nem találtunk számára megfelelő helyet, sehová sem passzolt igazán. Most hozzáadtuk ezeket a csodálatos nagyzenekari részeket, illetve egy instrumentális átvezetést, amelybe Lindsey Sterling egy gyönyörű szólót is illesztett, és egyből minden a helyére került. Az Imperfection pedig tökéletesen megmutatja, milyen hangulatban dolgozik jelenleg a zenekarban, de ugyanakkor klasszikus Evanescence is egyben. Mindenképpen ötvözni akartuk ezt a két megközelítést, hiszen éppen ez a lemez lényege is. A szöveget barátok, családtagok, rajongók, hősök elvesztésének ránk gyakorolt hatása inspirálta – a depresszióból fakadó öngyilkossági esetek.

Említetted a nagyzenekari koncerteket. Milyen speciális felkészülést igényelt ez a mostani turné, és mi a legnehezebb egy efféle buliban? Egyáltalán zenészi szempontból mi jelenti a legnagyobb különbséget egy hagyományos koncerttel szemben?

Nagyon sok különbség van. Minden este más nagyzenekarral koncertezünk, vagyis pár dalt leszámítva a műsor javarészét először a közönség előtt játsszuk velük közösen. Tehát bizonyos tekintetben ezek a „legélőbb" koncertek, amiket valaha is adtunk. Bizonyos pillanatokban nagyon védtelen az ember ilyenkor: például amikor egy énektéma suttogásba fordul, mielőtt berobbanna a teljes dal. Van ebben valami nagyon sebezhető, valami nagyon emberi, és egyben természetesen hatalmas kihívást jelentenek számomra ezek a pillanatok. Imádom őket! Amúgy meg egy sor olyan csodaszép, tényleg történelmi jelentőségű koncerthelyszínen játszunk, ahol még sosem léptünk fel korábban. Az is eltérést jelent, hogy a közönség minden esetben ülve nézi végig az előadást, és ez is teljesen más hangulatot ad a koncerteknek. A banda tagjai is a komolyzenészekkel ülnek együtt, szóval olyan az egész, mintha mindnyájan, közösen alkotnánk egy nagyzenekart. Mondhatjuk, hogy itt most mindenki a komfortzónáján kívül dolgozik, és kicsit minden egyes este másmilyen.

Mik a 2018-as terveitek?

További turnézás a Synthesisszel. Februárban Ausztrália következik, utána pedig Európa. Nagyon várom, hogy Európába is átvigyük ezt a műsort, mert onnan tényleg hosszú évek óta kérdezgetik a rajongók, hogy mikor turnézunk már végre együtt egy nagyzenekarral. Roppant szerencsések vagyunk, hogy végre lehetőségünk nyílik erre is, és hálás is vagyok ezért.

Már csak egy kérdés a végére: lesz-e valamikor hagyományos új Evanescence-album?

Mindenképpen. De még nem tudom, mikor.

 

Forrás: http://www.shockmagazin.hu/interju/evanescence-nem-lett-volna-tul-metalos-huzas-biztonsagi-jatekba-fogni

 

 ~  E V A N E S C E N C E    H U N G A R Y  ~
© 2 0 0 3 - 2 0 1 8


A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human